En sen novemberdag 2023 fikk vi endelig testet de nye 7mm skoene fra mysticboarding.com . Bilen viste 5 grader i lufta og det var et sted mellom 10 og 17ms. Vanntemperaturen var i følge windy.com 7 grader men det kan hende det var noe kaldere i vannet ved utløpet av drammensfjorden. Vår største reservasjon til disse skoene på forhånd var om de ville føles som en dykkesko med alt for tykk såle og dårlige bruksegenskaper mtp. brettkontroll og bindinger. 7mm sko vil jo være en varm sko nesten uansett hvem som lager den men det vanskelige er å lage en sko som har god bevegelighet, brettkontroll og riktig såle. Her leverer Mystic på alle punkter og faktisk langt over hva vi hadde forventet.

Testen foregikk med twintip kitebrett med North Flex Pro og på surfebrett. Skostørrelser testet 44-45 og 38-39

1) Sålen bretter seg ikke ubehagelig under foten

2) For kiting så passet bindingen og skoen helt utrolig bra sammen. Her satt vi like godt fast som barfot på sommeren og uten å måtte stramme mer enn normalt. Dette var svært overraskende og et stort plusspoeng! Ingen stropper over ankelen gjør at du kommer godt inn i bindingene.

3) For surfebrett så får man full utnyttelse av den interne split toe funksjonen. Den gjør at foten ikke sklir inne i skoen slik at du mister presis brettkontroll. Sålen kjentes presis og god med akkurat tykk nok materiale som både følger foten og holder deg varm samtidig.

4) Varme! Mange vil være redde for split toe på en 7mm sko men siden denne funksjonen er pakket inn i skoen så var det ikke mulig å merke noe varmetap pga. dette. 6-7 grader i vannet var dessverre for varmt til å kunne ekstremteste hvor mye skoen tåler men det var hvertfall ingen problem å holde varmen med denne temperaturen og den tette avslutningen på toppen av skoen gjorde at svært lite vann kom inn. (kjørte med skoen på utsiden av våtdrakten).

5) Behagelig og normal passform. Føles litt ut som en tykk neoprenesokk som passer veldig bra på foten.

Konklusjon: Supreme Boot 7mm lever opp til navnet og er en sko vi virkelig “varmt” kan anbefale enten du skal bruke den til SUP,KITE,WING,WINDSURF eller SURFING!
Mystic har ikke spart på noe i utvikling og produksjon og resultatet er en helt enestående bra sko som gjør det lekende lett å holde varmen midtvinters uten at det går på kompromiss av det mest essensielle; brettkontroll!