Lei av bomturer til Verket? 19 August var en klassisk bomtur-dag hvor værmeldingen så lovende ut men hvor vinden ikke leverte varene… Ved hjelp statistikken på vindsiden.no så kan vi analysere hvordan vinden var i forhold til det vindmåleren viste.

Vindmåleren: Plassert ute på Bokerøya som ligger litt lengere ut enn Verket.

Differanse: Vi opplevde litt mindre vind enn det vindmåleren viste. Personlig så opplever jeg mindre vind desto lenger jeg kommer inn i bukta.

De som var på spotten hadde med 12kvm og vanlig twintip brett (det var ikke mulig å holde høyde med dette) + noen hadde 17/18kvm og skikkelig store brett ca 165cm +/- (De klarte å holde høyde å kite normalt i en periode)

Strøm: Strømmen kom på kvelden, men flere var ikke klar over fordelen av å kite i strømmen og ble fanget inne i bukta på feil side = svømmetur
Som beskrevet i grafikken under så var det i noen perioder mulig å kite med 17kvm kite og 165cm lettvindsbrett for en person på 80-90kg. Vindmåleren som er plassert på bokerøya viser trolig 1?m/s mer enn det faktisk var lengere inn i bukta på Verket. Den aktuelle dagen var det heller ingen strøm i elva før ca kl 19 slik at man ikke fikk noe gratis der på dagen.
I perioden på ettermiddagen hvor vinden droppet så var det nesten ingen vind samtidig som det begynte å regne litt.

Hydrofoil: Personlig fikk jeg 3 kjempegode sessions (vel og merke så ble det en svømmetur helt på slutten av første session) og jeg kitet så mye som jeg orket. På session nr.2 forsøkte jeg først med en 14kvm men da måtte jeg gå over til 17kvm for å klare å komme igang. På session nr. 3 så kjørte jeg igjen med 14kvm og da gikk det fint (mulig jeg fikk litt bedre teknikk med hydrofoilen)

Høydepunktet på dagen var på slutten av session 3 hvor jeg for første gang klarte å jibbe med hydrofoil!!! Kjempegøy! :) :)

Vinden får vi ikke gjort noe med, så hva skal til for å ha det gøy hver eneste gang man drar på verket??

Løsningen er enkel! Med en Cabrinha Hydrofoil kan du kite nesten hver dag i oslofjorden + du har det utrolig gøy samtidig! Det som skiller Cabrinha hydrofoil fra andre race-hydrofoiler er at Cabrinha sin freeride hydrofoil faktisk er mulig å lære seg for hvem som helst. Vi ønsker å dele den gleden vi opplever når vi kiter med hydrofoil med ALLE kiterene i Norge! Ta kontakt på tlf 41-777-888 for et supertilbud på pre-order 2017 Cabrinha Double Agent hydrofoil