WHITE CAPS – Kiting in Mjøsa

Vi tok turen til MJØSA på en skikkelig dårlig vindmelding for å finne ut mer om kiteforholdene der.

Med et voksende miljø på vinterhalvåret med snøkiting rundt gjøvik/hamar/lillehammer  så er det nå en gjeng kitere som har brukt mye tid på å kartlegge spotter og vindforhold for å finne ut hvor og når man kan kite på Mjøsa og andre fjellvann i området.

Ikke bare er Mjøsa voldsomt stort men den ligger også på 123 meter over havet, har flere lange og “trange” korridorer hvor vinden presses sammen og man kan få termikk som øker vindstyrken.

Jerry er en av de lokale kiterene som fra sin bolig i Stange relativt ofte kan se at det blåser “whitecaps” ute på Mjøsa. Neste utfordring da er bare å finne ut hvor man kan launche og hvordan man skal kunne tolke vindmeldingene og været slik at man slipper bomturer.

Med pilene sprikende i alle mulige retninger på værmeldingen dagene før avreise så virket det ikke spesiellt lovende.

Resultatet fra turen kan du se under. Vi fikk kitet!! Takket være skikkelig bra lettvindsutstyr med 17kvm og hydrofoil så ble det nok vind for en liten og god session. At jeg måtte svømme i land da vinden forsvant la ingen demper på stemningen da det hverken er maneter, hai, strøm, motorbåter eller andre farer som lurer i vannet.

WHITE CAPS – Kiting in Mjøsa – from Urge.no on Vimeo.

2 thoughts on “WHITE CAPS – Kiting in Mjøsa

  1. Sigrid Gilleberg says:

    Hei.

    Mine foreldre har hytte på Jessnes. Nå blåser det godt her og jeg klør i beina for å kite. Har aldri sett noen kitere på mjøsa. Er det et kite miljø i omegen?

    Sigrid Gilleberg

  2. Helge Stærk says:

    De fleste kiter på kroksjøen (sjusjøen) om vinteren. Det er ikke så ofte det er gode forhold på Mjøsa dessverre men det er mulig å kite der. På vinteren er det mange steder i området og mange lokale som kiter der. http://www.kiteskolen.no holder kurs på Sjusjøen, der er det enkelt å bra å komme igang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *